VAMA - Pe de rost | Official Music Video

Publicat pe 6 iun. 2019
VAMA - Pe de rost | Official Music Video
(C) & (P) 2019 Agentia de Vise
Aboneaza-te la canalul nostru de RO-tv: ro-tv.com/username-vamamusic
Contact: office@agentiadevise.com

VAMA Online:
Instagram: instagram.com/vamamusic
Facebook: facebook.com/vamamusic
VAMA shop: www.vamamusic.ro/shop

Muzica: VAMA
Versuri: Tudor Chirila
Mix & Master: Gelu Ionescu
Scenariul si regia: Octav Gheorghe
Imagine: Cosmin Fericean/Cutare Film
Producatori executivi: Oana Matei, Irina Petrescu, Eugen Lumezianu, Alex Ghinea
Teatru, dans si coregrafie: ALLA
Styling: Ovidiu Buta
Parintii: Anca Androne, Andrei Runcanu
Copilul: Natalia Pavlu
Elevii: George Lepadatu (Acting Up), Yasmin Petroșanu, Daria Gioabă, Alexia Arman, Andreea Vaida, Balan Alex, Radu Costea, Clara Urdea, Augustin Kremser, Sabrina Cupcea, Vlad Tudoran, Daniel Simion, Anna Anderson, Mia Ionescu, Dragos Ile, Dragoș Peic, Beatrice Iosif, Ilinca Maracine, Amir Hashim, David Mandache, Diana Chiriță, Anais Ramirez, Sven Răducanu, Teodor Mihai, Ines Junger, Adria Brandenburg, David Voiculescu, Matei Udroiu, Adam Stanciu, Maria Paceoaga, Alexandra Luca, Alexandra Criveanu
Multumim Octav Gheorghe, Cosmin Fericean, Eugen Lumezianu, Oana Matei, Irina Petrescu, Alex Ghinea,

Versuri:
643445523456433
Am note mari, dar nu-mi place nimic
Sunt un număr, într-un sistem
N-am voie să-ntreb, invat pe de rost
Numai proștii întreabă, e rușinos
Școală, îți amintești?
Ce mic eram, cum mi-ai promis c-ai să ma crești...
Școală, cum naiba vrei să cresc
Dacă e o rușine să greșesc
643445523456433
Am 16 ani și aș vrea să dispar
Undeva unde să pot conta
Tată, dacă te sună azi, spune-le că-s plecat
Azi chiulesc pentru că m-am săturat să ascult,
Vreau să gândesc
Tată, nu-ți fie frică,
Există viață după notă mică
Școală, cum naiba vrei să cresc
Dacă e o rușine să gândesc
643445523456433
Pe de rost, pe de rost, pe de rost ca un prost
Nu mai vreau pe de rost, pe de rost, ca un prost
Deci școală, la revedere
Ești prea departe, de visele mele
Școală, la revedere,
Mă duc să învăț de la visele mele.

Comentarii

 • Care e versul din piesa asta care credeti ca vi se potriveste cel mai bine?

  • "am note mari, dar nu-mi place nimic". s-a mai zis, o mai repet, din experiență personală de data aceasta. deși olimpică la națională și prima pe liceu, anul acesta (am terminat a zecea) am învățat mai mult din... inerție. școala nu s-a bazat (și cred că prea târziu o s-o facă) pe interesele personale, așa că am învățat intens la materiile la care am fost la olimpiadă, urmând ca la celelalte să învăț pentru a nu-mi fi afectată media. m-a criticat la un moment dat doamna de română că n-am învățat trăsăturile clasicismului, când învățam despre Floare albastră a lui Eminescu, iară eu am rămas indiferentă și nici acum nu le știu. ce nu știe doamna e că am citit biografia lui Eminescu scrisă de George Călinescu, am citit tot ce am avut la dispoziție despre Junimea, să descopăr nu neapărat temele sau motivele literare abordate, ci mai ales personalitatea poetului. nu mi-a spus nimeni nimic în legătură cu aceasta, mi s-au repetat de ani și de ani și de ani de zile trăsături pe care de altfel le uit, căci nu intră în sfera intereselor personale. cât despre faptul că am fost prima pe liceu, lucrul acesta îmi încântă familia și profesorii, însă m-am simțit - pe tot parcursul anului - atât de detașată de ceea ce conta cu adevărat pentru mine încât cred că n-am să mă mai regăsesc pe mine, cea din trecut. să nu mai vorbim despre faptul că am depus atâta efort pentru a învăța, încât la finalul anului m-am bucurat că s-a terminat totul și că mă pot concentra asupra scopurilor personale. nu scriu acest comentariu pentru a mă lăuda (și iertați lungimea acestuia). e doar o înșiruire de evenimente prin care să îmi motivez alegerea.

  • Mă duc să-nvăț de la visele mele

  • "6, 4, 3, 4, 4, 5, 5"

  • "Am note mari, dar nu-mi place nimic"

  • Numai proștii întreabă, e rușinos.

 • Draguta tipa . Linia melodica slaba. Versuri ok dar mai trebuiau gandite.

 • "Școală! Îți amintești?/Ce mic eram/Când ai promis c-ai să mă crești..."☹😢

 • Iar eu, persoana care desi nu rezoneaza cu ideologia sistemului, desi incearca totusi sa inteleaga daca “oare functioneaza”, ar trebui sa ma simt la fel de atacat ca si sistemul? Nu am spus niciodata “da” sistemului, actiunile pe care le-am luat, deciziile de a invata le-am luat intotdeauna stiind, constientizand ca scopul meu este unul mult mai mare. Invat usor. Si? Ajung sa fiu tratat... ca un “prost”? Poate sunt. Ceea ce am invatat (nu ceea ce mi s-a predat) e ca “desteptii” cauta intai solutii. O reforma educationala este departe de a se intampla, iar, sa ma mut din tara, la fel de departe de a se intampla. Invat singur, nu ce mi se preda, mult mai mult de atat, si... sunt mandru? Mai bine zis eram mandru. Acum ma gandesc sa dau totul, am 16 ani, voi renunta la scoala. Poate nu sunt singurul roman care idilizeaza acest deznodamant. Asa e? Asta a fost scopul? Cei care chiar cred orbeste (e adevarat, poate coincid cu cei cu note de 6,4,3,4,4,5,5) sunt pierduti, spre deosebire de cei care au ratiunea “ce voi face in viitor”. Fiecare are scopul lui in viata, poate aceasta melodie va umple totusi deficitul de forta de munca din domeniile din Romania, poate ca nu vom mai avea atat de multi imigranti in Spania, Italia, Anglia, poate ca de acum romanii ne vor construi casele, romanii ne vor spala podelele. Asa e mai bine, nu? Ave, Statul Orb! Ave, Populatie Oarba! Ave, VAMA! M-am simtit... ca un “prost”.

 • Felicitari pentru noua melodie! Ilustreaza perfect sistemul nostru de invatamant! Felicitari pentru atitudine si pentru ca va pasa!

 • Piesa are un mesaj foarte interesant, in care noi trebuie sa avem grija sa intelegem k nu e nevoie sa prestam mare, cum poate zice societatea. Crezand k asta e soluția visurilelor noastre.

 • Eu trec in clasa a 8-a. In acesti 7 ani am avut in mare parte profesori de treaba care m-au ajutat pt viitor. Pe de alta parte am avut profesori cu mentalitate extrem de comunista, care ne spuneau la scoala daca nu invatam pe de rost lectia, ne vor da note mici. Piesa asta dupa ce am ascultat-o de vreo 2 ori la radio arata adevarul despre sistemul de invatamant care este extrem de invechit. Cea care este acum ministru al educatiei in loc sa inbunatateasca invatamantul romanesc, il invecheste rau de tot. Respect Tudor si VAMA pt piesa asta care arata adevarul despre invatamantul romanesc!

 • O melodie extraordinara!Scoala a impins multi copii in depresie sau stări de tristete sau anxietate(este si cazul meu),iar aceasta melodie descrie perfect sentimentele trăite,dar si evadarea din durere si aspiratia catre visare.Ceea ce am reusit sa realizez cu greu intr-un final.Trebuie sa te prețuim,Vama!Avem ce învăța de la tine si vom scoate si tara de sub asediu.Iar Alla,nu am cuvinte.Un copil extraordinar.Esti un model pentru mine.Bravo!💜

 • Nu mai sunt elevă, dar în fiecare propoziție mă revăd în clasă... Super melodie, super Vama Felicitări Tudor

 • O tema foarte inspirata!! Trebuie neaparat reformata scoala! Eu nu mi-as dori sa fiu elev iar in scoala romaneasca, in forma ei actuala, desi am iubit atat de mult scoala..... Va scrie un profesor de limba si literatura romana.

 • Au trecut aproape 10 ani de cand am terminat liceul, dar inca simt fiecare vers in parte, ora de chimie in special. N-avea niciun sens, profa ne scotea pe rand la tabla si voia sa scriem exact ce ne-a dictat ea in ora precedenta. Intram in clasa si lectia era scrisa deja pe tabla, o copiam in caiete si invatam pe de rost "lectia" pentru ora urmatoare. Cine gresea o ecuatie primea 4. Am avut nevoie de chimie la facultate, eram planta, nu intelegeam nimic si am invatat din nou pe de rost. Dar am avut cel mai mare noroc de parintii mei. Nu conta nota, conta sa fac ce-mi place mie. Si am vrut sa lucrez si sa traiesc printre oameni. Fara prea multe sentimente pozitive fata de liceu, azi fac absolut exact ce-mi place. Multumesc mama si tata!

 • Mie îmi place când ziceȘcoală, cum naiba vrei să cresc, dacă, e o rușine să greșesc. Și când începe să enumere notele de 6,4,3 și 5. Nu mă simt lezat de faptul că poate am studiat mai mult, nu îmi pasă de faptul că am irosit o bună parte din viața mea pe băncile școlii, din contră, îmi pare rău după ei dar nu îi mai pot întoarce, însă cu toate astea nu pot să nu empatizez cu versurile melodiei, mai ales când mă gândesc că printre profesorii care mă apreciau pe față la ore se mai găsea și câte unul care să mă critice că nu am rezolvat corect un exercițiu sau chiar întreaga temă am greșit-o. Mi-ar fi plăcut ca fratele meu să fie ieșit în evidență în clip, dar asta e, e bine pentru început, poate pe vitor se va remarca.

 • Mie îmi place când ziceȘcoală, cum naiba vrei să cresc, dacă, e o rușine să greșesc. Și când începe să enumere notele de 6,4,3 și 5. Nu mă simt lezat de faptul că poate am studiat mai mult, nu îmi pasă de faptul că am irosit o bună parte din viața mea pe băncile școlii, din contră, îmi pare rău după ei dar nu îi mai pot întoarce, însă cu toate astea nu pot să nu empatizez cu versurile melodiei, mai ales când mă gândesc că printre profesorii nerecunoscători care mă vedeau prezent la ore se mai găsea și câte unul care să mă critice că nu am rezolvat corect un exercițiu sau chiar întreaga temă am greșit-o. Mi-ar fi plăcut ca fratele meu să fie ieșit în evidență în clip, dar asta e, e bine pentru început, poate pe vitor se va remarca.

 • Vrem o muzică nouă de la voi care sa fie ceva gen"Perfect Fără Tine" ❤❤

 • "Am note mari dar nu imi place nimic"

 • Spuneți-le armatelor de corporații care vin în tranșee după forțe proaspete în țările ușor de fentat, cum suntem noi, că fără școală pot angaja doar casieri și șantieriști. De unde mai aduc ei It-iști și ingineri sau medici dacă ne transmit mesaje din astea vamaioate, fără sens?

 • Fie Vamaioții au luat-o de tot razna, fie totul e concertat, iar ei doar joacă un rol, însă tot videoclipul are mesaje subtile sau directe de tembelizare a noilor generații. Nu puteam sa nu observ ideea de „inchis, fără orizont” în familia tradițională din piscină, iar ideea cu școala nereformată o știm cu toții de mulți ani, însă ei se rezumă doar la „fă-ți de cap, nu contează notele tale mici și cât ești de prost”, fără a sfătui și de bine cu o alternativă mai bună. Vine ca o mănușă pentru proștii care încă nu fac față educației din România, care se simt niște rebeli contra sistemului în această situație, nicidecum proști. De ce îi numesc proști? Pentru ccă e mare lucru să nu poți face față când sunt cele mai ușoare examene naționale din istorie și elevii au cele mai multe drepturi, tot din istorie. Probabil vor desființarea educației mai degrabă. Ia uite unde stăteau pesedeii mascați. Lăsând caterinca deoparte, e un moment bun, excelent pentru cei care profită și continuă să învețe la fel în acest sistem „depășit”. Se vor întâlni pe la 30-35 ani și cei care au fost rebeli și cei care au învățat, și cu unele excepții, pe lângă sportivi și artiști, cei cu școală îi angajează pe cei rebeli. Cât despre Vamiști..cât despre Chirilă, el oricum a luat-o pe arătură de mult cu politicile lui corecte. PS: pt cei care au de gând să-mi amintească ce prospere sunt alte țări în care nu se învață atât, să ia aminte că totul pleacă de la politica internă, de la cine te conduce și ce șanse îți dau. Că și Suedia sau Germania erau la pământ cu Iliescu și Dragnea. Stați calmi.

 • Melodia e cam tampa si totusi sunt multe comentarii pe aici de la oameni care se vor inteligenti

 • Am terminat liceul, și melodia genială asta mă unge pe suflet. În clasele 5-8 am avut 10 pe linie, iar intr-a 9a am luat un 3 că prima nota, după câteva săptămâni am aflat că nu a fost trecut în catalog și m-a făcut să realizez cat de mult mă distruge o amărâtă de notă pe plan emoțional, chiar mă gândeam cum vor reacționa ai mei când vor afla. Anyway, abea intr-a 11a am realizat cat de neimportante sunt notele, nici nu mă chinuiam, făceam totul cat de simplu posibil și mă amuzam cand mă uitam la colegii mei ce se stresau pt o nota. Îmi pare rau totuși că mi-a lăsat un gust așa amar sistemul asta de învățământ, chiar as fi vrut sa pun întrebări la lecții, sa aprofundez ce îmi place, dar din păcate nu am avut ocazia și în loc de curiozitate și fericire s-au născut anxietate și tristețe, mă bucur totuși că am realizat că eu sunt pe locul principal și o nota nu mă poate defini, am luat și 3 și 4 și 5 și 6 și 10 dar tot la fel de fericit am fost. Nu lăsați o notă sa va conducă viața, sunteți mai mult de atât.

 • Piesa asta arată cât de prost este sistemul educațional din România 😓😓😥

 • Superb. Mai putine astfel de melodii in ziua de azi!

 • Încercați a nu, nu vă considera numere, fiți oameni, nu,nu animale. Nu, nu vă mai lăsați manipulați și nu, nu mai fiți dependenți de bani. Dumnezeu e român, în România.

 • Am crescut cu piesele de la Vama veche, iar apoi cu Vama. In ultimul timp, piesele lor au avut tenta politica si altele. Baieti, haideti sa nu mai amestecam treburile ca nu iese nimic! Mi.e dor de piesele pe care numai voi stiti sa le faceti! Din punctul meu de vedere, cu tot respectul si admiratia mea, ultimele piese lasa de dorit...

 • O da un pic spre joji, dar tare făcut videoul!

 • Bravo Tudor, o piesa muncita din toate punctele de vedere!! O piesa care confirma statutul tau artistic si in care eu unul te recunosc pe deplin

 • #1

 • Toată viața nu am luat decât 10 sau in cel mai rau caz 9. M-am săturat! Uni profi vor sa învățăm pe de rost tot dim carte chiar dacă nu intelegem. E nașpa si daca le cerem să explice comentează. E greu sa înveți....

 • ❤💖💖

 • Cât de talentata e tipa din video 💫 wow

 • Melodia asta descrie perfect mentalitatea mea la 16 ani. Pe atunci tot ce voiam e sa gust cu adevarat din viata, asa ca am lasat de la mine si am luat si note mici, chiar daca pana atunci eram numai un robotel care se ingrijea zilnic de note. In clasa a 10-a, cand am luat hotararea asta, eram intr-o cautare de sine. Simteam ca nu ma cunosc, simteam ca eram unul din personajele monotone reprezentate in videoclip. Mereu am simtit ca dezvoltandu-mi latura artistica ma voi dezvolta si ca persoana, iar scoala inhiba orice e legat de dezvoltarea personalitatii, libera gandire, creativitate, si in special descoperirea sinelui, ceea ce mi se pare un lucru foarte important, aproape la fel de important ca a fi cult. Pot spune din experienta, daca ai urma perfect cerintele sistemului de invatamant, ai deveni un dezastru social, iar societatea iti cere sa fii un om social si cu abilitati invovatoare la locul de munca, un om deschis la minte; in timp ce cunostintele sunt necesare, dar nu suficiente. Consider ca un program mai lejer de studiu si organizarea de evenimente sau cluburi in scoala care dezvolta latura artistica a tineretului ar fi un pas spre o mai buna dezvoltare a noastra, ca popor. Multumesc mult pentru melodia asta

 • ❤️👏👏

 • "Am 16 ani și vreau să dispar". Atât.

 • La sfârșitul clasei a 12-a ar trebui sa se puna melodia asta😂

 • Mulțam pentru hit. Eu #Dumnezeu.

 • :::)

 • versurile geniale, dar nu mi-a placut interpretarea... clipul frumos. acum urmatoarea problema: visuri sau vise? eu zic ca tudor a gresit aici.

 • ALLA ♥️

 • Sunt clasa a 8 si saptamana urmatoare sustin examenele finale si pot sa spun ca am foarte mari emotii , nu pentru ca sunt un elev slab dar scoala are obisnuinta sa subestimeze elevii care nu sunt genii... Mie imi place foarte mult aceasta piesa si imi place in general de Chirila deoarece imi da o stare pozitiva si ma face sa ma simt sustinut in alte domenii in care as vrea sa excelez cum ar fi chitara pictura si psihologia , care din pacate cel putin in scolile din orasul meu nu prea sunt susținute.

 • Liceul mi-a arătat cum a știut mai bine ca sistemul de învățământ ne vrea niște roboței care sa știe “pe de rost” ce vrea profesorul. Orele de romană cu doamna mea diriginta m-au făcut sa urăsc din tot sufletul aceasta materie. Ne dădea tema sa facem un eseu tip bac pentru nota și ea ne zicea cum sa îl facem, cum sa scriem și sa fie fix cum vrea ea. Eu am vrut sa fac eseul cum am vrut eu și am primit nota “6 cu maxima indulgenta”. Cumva, la simulare la bac anul acesta a trebuit sa scriu fix opera la care am făcut acel eseu. Am luat nota 9. Diferența dintre o nota slaba și una foarte buna o face subiectivitatea profesorului și asta, pe noi tinerii, ne face sa ne pierdem încrederea. Cum pot sa știu eu dacă sunt buna la romană când un profesor îmi zice ca sunt de 6, iar altul ca sunt de nota 9? Pe cine sa cred? Am ales sa ma cred pe mine și sa fac ce cred eu ca este corect. Chiar dacă nu fac mereu cea mai buna alegere, este alegerea pe care eu am ales-o și asta contează.

 • Cat adevar

 • 🤘😎🤘

 • Ieri am descoperit această melodie ! Asta e al patrulea an de premiul intai , am avut mereu note mari, 10 , 9 , 9.50 . Dar mereu am urât ceea ce trebuia sa învăț. Sunt in clasa a 8 -a si am luat o nota mica la matematica , părinții mega supărați , stand in camera mea am descoperit această melodie, mi-a descris starea perfect ! Multumesc Vama Veche !

 • Am observat ca in ultima perioada s-a pus tot mai mult accent pe aceasta problema a sistemului de invatamant si nu pot sa spun decat ca ma bucur si va incurajez sa ne sustinem in continuare unii pe altii incat poate astfel incet, incet sa putem cu adevarat schimba ceva. Mi-as dori sa raman in Romania si ar fi minunat daca s-ar schimba ceva la "scoala" incat copii mei sa nu fie nevoiti sa invete materie inutila "pe de rost" :) #nevergiveup

 • 😂😂😂😂

 • Melodia asta e departe de adevara , sincer , se regasesc in ea doar persoanele cu o atractie pentru arte ( muzica , desen , teatru samd ) , nu te obliga nimeni sa inveti pe de rost lectiile si nu te face nimeni prost daca pui o intrebare . Daca tie nu iti pasa de o materie e usor sa spui ca " e nevoie sa tocesti la ora respectiva " . Pana la urma nu toata lumea poate sa fie doctor/avocat . Asta e parerea mea pentru ca nu inteleg arta , nu vreau sa o inteleg si nici macar nu simt nicio atractie pentru ea .

 • exista vama dupa bac!

 • mi-au dat lacrimile... nu am niciun cuvânt de spus... iți mulțumesc, Tudor!

 • salut lil cia

 • Cat de mult si frumos a putut sa exprime si sa transmita fata din video. Felicitari!

 • Am ascultat-o de 50 de ori chiar e adevarat si cred ca sunt din pacate in aceeasi situatie. Cred ca scolile ar trebui sa faca o schimbare deoarece Copiilor nu ar trebui sa le fie frica sa greseasca caci pana la urma e vina profesorului ca nu a predat bine. Bravo! E o piesa chiar reusita si se vede ca e muncita! Copii ar trebui sa mearga cu placere la scoala, nu din obligatie!

 • Am privit videoclipul fara sunet, ca intr-un spectacol mut. Superb! Ochii fetei exprima atatea trairi in acelasi timp, e naucitor.

 • Ascultand aceasta piesa, mi-au dat lacrimile pentru ca nu pot accepta un asa mesaj, e prea puternic pentru mintea mea... adica nu pot sa spun ce gandesc, ideea este ca atunci cand aud o asa mentalitate plang oarecum de suparare ca nu o pot face si eu, fiind constrans mereu de note and shit. Plang pentru ca nu suntem invatati sa ne exprimam atat de liber si de deschis, tinand totul in noi, iar cand aud asa ceva, in corpul meu explodeaza ,,geneza" si nu ma pot controla. Oricum, spunem si ne dam parerea in comentarii, dar din toamna iar incepem sa ne stresam pentru note, pentru ca asa suntem noi fabricati pe banda rulanta dand importanta la niste numere/cifre care ne decid soarta in unele cazuri.

  • Chiar ma gandeam intr-o zi, cine sunt eu? Un cod intr-o baza de date? Invatam o insiruire de litere, pentru niste numere, STOP THAT S ILLEGAL ...

 • ❤❤❤❤❤❤

 • Vă mulțumesc din suflet pentru această piesă. Așa pot simți și eu că nu toată lumea este surdă și oarbă! Sunt în clasa a XI-a, la profil pedagogie, așadar încă de pe la 14 ani realitatea urâtă a sistemului de învățământ m-a lovit puternic, atât din perspectiva de elev cât și din perspectiva de viitor cadru didactic. Am avut până acum ocazia să înțeleg că nu întotdeauna profesorul e vinovat pentru toate lipsurile și neajunsurile ce se imprimă din cauza un sistem deficitar pe materia pe care o predă, să văd cât este de greu în pantofii unui om ce predă și, în același timp, să îmi trăiesc anii de liceu ca oricare alt copil ca mine. Să ajung la concluzia tristă că sunt oameni care știu că pot face o schimbare pentru învățământul românesc , au puterea și influenta necesară , dar nu o fac... E dezamăgitor. Aș vrea, dacă aș putea, o dată să îi iau de mânuțe pe acești oameni la o zi de practică la grădiniță sau la școală , să îmi țin lectiile și după să le arăt câte greseli fac prin fiecare decizie luată pripit sau dezinteresat. Aș vrea să îi rog să se uite în ochii copiilor și să le spună că nu vor fi capabili să numere calumea sau să gândească liber, să își exprime opinia folosind argumente bine consolidate sau să se integreze corespunzător în societate pentru că nu au fost în stare să contureze un curriculum suficient de bun sau, mai bine spus, nu le pasă de ce se întâmplă cu ei. Cum îi spui unui copil de 6 ani care de abia de face un bastonaș că până ce va termina măcar liceul va fi obligat să tocească și sa gândească după tipar?... Eu una nu aș putea, dar, aparent, ei pot. Educația este cea care, dacă ar fi pusă bine la punct, ar putea să asigure o pornire a societății românești spre acel "mai bine",dar,până nu începem să acordăm educației o importanță reală și nu de fațadă , vom stagna la fel cum am facut și până în momentul de față . Simt ca ne trezim. Încet, cu pași mici, dar o facem. Mulțumesc încă o dată pentru piesă.

 • Visele mele? Serios Tudor???

 • Foarte tare piesa... Felicitări!

 • pacat ca de fiecare data cand am incercat sa explic asa alor mei mi s a zis sa tac ptc e imposibil sa am dreptat ca, copil.... chiar si la aproape 17 ani.

 • Oare doar mie mi se pare izbitoare asemanarea dintre aceasta melodie si cea din link-ul acesta?ro-tv.com/tv/video-NL_VDLnrRkU.html

 • " numai prostii intreaba" asa era si la mine in clasa * trec a 9-a * si daca intrebai erai practic un prost , porfesorii ne puneau sa întrebam daca nu înțelegem dar daca o faceai spuneau ca e usor :/

 • Sunt deacord cu mesajul, dar suna naspa si videoclipul, zici ca tipa are probleme mintale

 • Cat de bine e făcută!

 • Superbă piesa!!

 • si mie imi era frica sa intreb când nu înțelegeam pt că eram considerată proastă...

 • Tudor de-am avea curajul tau si va treb sa-l avem sar putea indrepta multe

 • Un gunoi de melodie. Mesaj si atat. Muzica zero. Nici pop-rock nu e , ce sa mai vorbit despre rock . Imi e dor de Vama Veche , aia de acum 10 -15 ani. Melodia asta e o rusine pentru ce a fost Vama.

  • E doar parerea mea, nu conteaza parerea celorlalti pentru mine .

  • Opinia ta, dar ceilalți nu au aceeași părere

 • Inca ma intreb ce a suparat-o atat la cubul ala de l-a mazgalit

 • Haideți totuși sa apreciem talentul dansatoarei. Expresiile ei faciale au facut un sfert din melodie

 • Nu tu scoala, nu tu biserica. Ce altceva ii mai invatati pe copii? Poate urmatoare piesa le va sugera sa se revolte impotriva parintilor, ca sunt prosti si aia

 • Piesa mediocra pentru oameni mediocri.Pai asta normal ca se..viseaza!Marea formatie numai atat poate?

 • Lasand la o parte mesajul piesei, imi sangereaza urechile

 • Deci toti coringentii refuza sa invete din cauza ca "scoala e prea departe de visele lor" si "ei nu asculta ci gandesc". Nu din cauza ca sunt niste putori, Doamne feri. Tudor, le-ai gasit pretexte multora prin melodia asta, de aceea e asa placuta

 • Exact acelasi fenomen cu fraza "Notele nu reflecta inteligenta, dar din pacate depindem de ele" pe care o distribuie toti analfabetii pe facebook

 • Cand m-a pus doamna invatatoare sa invat tabla inmultirii in clasele primare ar fi trebuit sa ii spun "Nu mai vreau pe de rost, pe de rost Ca un prost🎶" 🙂 Imi pare rau, dar unele chestii chiar trebuie invatate pe de rost, altfel nu ai cum sa le stii. Nu te pune nimeni sa inveti toate zecimalele lui pi. Cantecul asta e absurd si exagereaza

 • In timpul generalei, nu mi-a placut absolut nici o materie. Toate imi pareau de neinteles, iar eu eram mult prea in urma fata de acei cativa elevi pe care unii profesori ii "asteptau" cu indulgenta, ajutandu-i la fiecare pas. In liceu lucrurile s-au mai schimbat. Incepuse sa imi placa mult lb. si literatura romana, iar profesoara noastra nu facea niciodafa diferente intre noi. Scopul ei era sa ne invete, sa ne ajute sa intelegem, sa luam macar bacu' si eventual sa prindem drag. Tot respectul pentru ea. Acum sunt la o postliceala, nu ma atrage absolut nimic. Nici materiile din cadrul ei sau al unei facultati. Cu toate astea, scoli trebuie facute, daca nu vrei sa mori de foame. Sa ai un salariu bun, ca sa iti permiti ceva mai mult decat putinul de azi. Angajarile se fac pe pile, mai ales la stat. Iar daca dai, ai. Daca nu, ramai doar cu nostalgia. Imi place romana, imi place sa scriu si sa citesc la nebunie. Dar cine poate trai decent de pe urma unei carti scrise si publicate,aici in Romania ? Cati citesc ? Sau cati cumpara o carte daca o gasesc gratis pe o pagina online ?

 • Sistemul de invatamant romanesc nu e nici pe de parte perfect. Dar chiar nu vad cum chiulitul si a nu mai merge la scoala (ceea ce indeamna subtil cantecul) ar imbunatati ceva

 • Piesa perfecta pentru toti cei care vor sa se simta mai bine ca nu invata nimic :)

 • Genială!

 • Genial! Post scriptum la ,,Another Brick In The Wall,, / Pink Floyd

 • Ce talentati artisti avem in Romania, ....

 • Ce prostie de muzica, bravo ma Tudorica...

 • Sunt una dintre elevii cu note foarte mari(anul acesta am terminat cu 10) si ma bucur ca am parinti care sunt impotriva invatatului pe de rost,care ma puneau sa gandesc totul logic.Profesorii...unii apreciau faptul ca puteam vorbi la fel de frumos despre lectie si cateva luni mai tarziu,pentru ca intelegeam cat de fascinant poate fi totul.Altii,in schimb,voiau sa zic totul exact ca ei.La romana,de exemplu,colegii mei care scriau pe de rost si caligrafic luau,poate,mai mult decat mine care comentam frumos textul si scriam ceea ce gandeam(si lucruri care,ulterior,au fost apreciate de alti profesori).Eu mereu intreb,chiar daca sunt intrebari mai ciudate si unii profesori apreciaza,altii evita sa imi raspunda(de exemplu la religie profesoara imi ignora intrebarile “incomode”).La matematica modul meu de a gandi a fost mereu apreciat(mereu gaseam eu o alta metoda fata de profesor).O profesoara chiar ma mai intreaba cum as rezolva eu probleme pentru a gasi moduri noi de rezolvari,care nu sunt in bareme.Super melodia!

 • Pare un cantec despre o boala numita schizofrenie, ei aud voci.

 • fraaaate ce plictiseala de melodie...adevarul e ca Tudor Chirila nu a mai scos ceva calumea de la Vama VECHE

 • E adevărat! Copiii se concentrează pe note si uni pot ajunge extrem de rau. Nivelul educațional e mare si multi nu mai pot face fata. Stres, zi de zi!

 • danacica Boss - normal ca nu mai este ca in anii 90 ! Doamne fersete sa fi ramas la fel. Ar fi insemnat ca 30 de ani sa stam pe loc . Asa ca... te las pe tine sa tragi concluzia atit fata de melodei, cit sin de realitatile de astazi. Ancorarea in sinergia faptelor este apanajul altora. In principal a celir care au cochetat cu Stfean Gheorghiu si care, si acum se gasesc gasesc in aceasi cochetarie. Este vorba despre adlescenta, despre cea ce am trait NOI si despre cea ce traiesc copii si nepotii nostri. Pina la urma, Vama Veche melodia formatiei este un remeber .

 • 👏👏👏👏👏

 • Tipa asta parca participase la Romanii Au Talent

 • Versurile si mesajul melodiei sunt actuale si sunt la inaltimea asteptarilor ce te caracterizeaza. Melodia insa suna cam rau si m-ar obosi sa o ascult inca o data, poate ca si din cauza faptului ca te-ai cam chinuit sa iti schimbi tonalitatea vocii cu care ne-ai obisnuit, iar caldura parca a disparut...

 • "Căci,până acum..îmi era frică să greșesc"

 • Ghivechi de stiuluri... Versuri slabe.

 • Am fost unul din acei elevi care nu a luat vreodată premiul I, nici II. Mult timp am crezut că eu sunt un elev puțin cam greu de cap pentru că nu reușeam să rețin ceea ce ni se cerea, iar dacă luam o nota mai mare nu simțeam să îmi aparțină. Abia după 25 de ani am realizat că de fapt nu eram defectă, faptul că vroiam să înțeleg ceea ce citesc și să îmi pun întrebări era opusul cuvântului defect. Aceste versuri sunt un rezumat a tot ceea ce am citit în cartea Răni deschise - Educația omenescului - Solomon Marcus. „Întrebarea are un statut aproape de indisciplină. Elevul se simte frustrat în dreptul său de a pune întrebări atunci când nu știe sau nu înțelege. Cu verbele a înțelege, a întreba, a ști, începe educația.” Mulțumesc Vama!

 • De ce nu găsesc melodia asta pe RO-tv music? 😞

 • Ma întristează faptul ca in atâtea zile, vizionările nu cresc.

 • lumea e distrusă

 • Bravo Tudor!... după 6 ani!!!

 • Imi este groaza de clasa a 8-a 😰

 • E atat de trist cantecul asta... Parca te doare-n piept pentru tinerii astia!

 • Tocmai ce am terminat primul an de facultate si... ma simt pustie. Mi s-a zis ca daca ma chinui in acesti ani o sa-mi fie bine ca adult. Invata. Du-te la un liceu bun. Invata.Invata.Invata.Nota mica? Sa-ti fie rusine. Ce o sa creada vecina? Cum o sa ajungi ceva in viata daca ai luat 4 la matematica. Invata. Du-te la o facultate buna. Nu, nu te du unde vrei cu adevarat. Du-te aici, ca daca o sa o termini o sa ai bani. Invata. Am fost prea ocupata sa invat ca sa pot gandi si sa merg pe drumul unde inima mea isi doreste cu adevarat. Sunt cel mai bun exemplu de "asa nu"